Tietoa ratsastustunneista

Tallillamme järjestetään tunteja kaiken tasoisille ja ikäisille. Voit itse avustaa lastasi ratsastustunnilla, jos sinulla on kokemusta hevosten käsittelystä. Aloittelijoilla on muuten avustaja/taluttaja tallin puolesta. Ilmoitathan varauksen yhteydessä, jos pystyt itse avustamaan lastasi ratsastustunnilla. Irtotunnit pitää varata aina etukäteen.

Ratsastustunnin asiakasryhmäkoko max. 4 hlö, jotta opetus on yksilöllistä. Tunneilla keskitytään paljon istuntaan ja oman kehon hallintaan. Tuntihevosista suurin osa on islanninhevosia, joten tunneilla opetellaan ratsastamaan käynnin, ravin ja laukan lisäksi myös tölttiä. Tunneilla harjoitellaan myös perus kouluratsastusliikkeitä kuten väistöjä.

Tallillamme on toiminnan vastuuvakuutus, mutta suosittelemme lisäksi henkilökohtaista tapaturmavakuutusta.
Tunnit peruuntuvat jos pakkasta on yli -15 astetta, hellettä on yli +25 astetta tai keli on erityisen huono ratsastamiseen (ukkonen, myrsky, kenttä peilijäätikköä tms.). Jos olet epävarma pidetäänkö tuntia, kannattaa varmistaa asia soittamalla tai tekstiviestillä.

Tallillamme käytetään aina kypärää ratsastettaessa. Tarvittaessa voit lainata kypärän tallilta. Kun tulet ratsastamaan, ota mukaan kannalliset kengät (esim. kesällä saappaat ja talvella kuomat) ja pitkälahkeiset housut. Pukeudu sään mukaisesti: kylmillä keleillä laita reilusti päälle, varsinkin sormet ja varpaat palelevat herkästi. Ethän käytä liehuvia/lepattavia vaatteita.

Kuva Helmiina Klasila
Kuva Helmiina Klasila
Verkkalantie 607, 41900 Petäjävesi
Kaikki oikeudet pidätetään 2024 
Luo kotisivut ilmaiseksi!