Tietoa maastoretkistä

Maastoretkiä voi varata syyskuusta toukokuuhun viikonloppuisin, kesäisin myös muina päivinä.

Maastoretkillä asiakasryhmien koko max. 4 hlö. Joskus maastoretkille lähtee lisäksi mukaan myös muuta talliporukkaa esim. apuvetäjiksi.

Ratsastajilla tulee olla hevosen perushallinta kaikissa askellajeissa. Tunnin retkille pääsee myös taluttajan kanssa, jolloin aiempaa kokemusta ei vaadita.
Muistathan kertoa ratsastustasosi retkeä varatessasi.

Ratsastajan painoraja on 80 kg.

Maastoreittimme kulkevat rauhallisilla hiekkateillä ja poluilla. Maastossa etenemme rauhallisesti tai vauhdikkaammin riippuen ratsastajien aiemmasta kokemuksesta ja keleistä.

Hevosemme ovat kilttejä ja hyvin koulutettuja, mutta kaikki hevoset voivat kuitenkin jännittyä kovakouraisista ja huitovista otteista sekä kovasta metelistä. Käyttäydythän siis hevosten läheisyydessä rauhallisesti, kuuntelet tarkasti kaikki saamasi ohjeet ja noudatat niitä.

Pidäthän ratsastettaessa kännykkäsi äänettömällä/suljettuna.

Tallillamme on toiminnan vastuuvakuutus, mutta suosittelemme lisäksi henkilökohtaista tapaturmavakuutusta.

Pakkasraja tunneille on -15 astetta ja helleraja on +25 astetta. Myös myrskysäillä ja ukkosella tunnit peruuntuvat. Jos olet epävarma järjestetäänkö maastoretki, kannattaa kysyä soittamalla tai tekstiviestillä.

Jos et pääsekään tulemaan varaamallesi maastoretkelle, ilmoitathan siitä mahdollisimman pian tekstiviestillä tai soittamalla.

Tallillamme käytetään aina kypärää ratsastettaessa, joten jos et omista kypärää, voit lainata sen tallilta. Kun tulet ratsastamaan, ota mukaan kannalliset kengät (esim. kesällä saappaat ja talvella kuomat) ja pitkälahkeiset housut. Pukeudu sään mukaisesti: kylmillä keleillä laita reilusti päälle, varsinkin sormet ja varpaat palelevat herkästi. Ethän käytä liehuvia/lepattavia vaatteita.

Kuva Helmiina Klasila
Kuva Helmiina Klasila
Verkkalantie 607, 41900 Petäjävesi
Kaikki oikeudet pidätetään 2024 
Luo kotisivut ilmaiseksi!